سوئیچ های شبکه سیسکو ( Cisco ) یکی از پراستفاده ترین و پرکاربردترین دستگاه هایی میباشد که در شبکه ها، دیتاسنترها، سازمانها، موسسات و شرکت ها مورد استفاده میباشد.
سوئیچ شبکه اولین لایه جهت اتصال دستگاه ها، رایانه ها، سرورها، دوربین های مداربسته و … به شبکه میباشد و از اهمیت فوقالعادهای برخوردارند. بیشتر سوئیچها در لایه 2 مدل OSI یا Data Link عمل نموده و وظیفه سوئیچینگ یا فوروارد نمودن فریمهای دریافتی به پورتهای خود را به پورتهای دیگر به عهده دارد.
سوئیچهای شرکت سیسکو پایداری خوبی دارند و با امکانات و ویژگی های جذابی که دارند مدیر شبکه به خوبی میتواند پورتها و نودهای شبکه را مدیریت و مانیتور کرده و از قابلیتهای امنیتی سوئیچ در بالابردن امنیت شبکه استفاده کند.
سیسکو ( Cisco ) در مدل سنتی طراحی شبکه خود که مدل سلسله مراتبی و درختی نام دارد و سه لایه ای میباشد (Hierarchical Network Design) برای مدیریت و پیاده سازی اصولی شبکه، شبکه را به سه لایه تقسیم بندی میکند. لایه Access ، لایه Distribution یا لایه توزیع و لایه Core که بیشتر در این مورد صحبت خواهد شد. انوع سوئیچ های شرکت سیسکو به شرح زیر دسته بندی میگردند :
- سوئیچ هایی که در لایه Access در مدل سه لایه ای سیسکو مورد استفاده قرار میگیرند یا سوئیچ های Campus LAN
- سوئیچهایی که در لایه Core and Distribution شبکه قرار میگیرند.
- سوئیچهای سری MDS سیسکو که در شبکههای SAN مورد استفاده هستند.
- سوئیچهای دیتاسنتر سیسکو و خانواده سوئیچهای Nexus
- سوییچهای صنعتی سیسکو