سوئیچ سیسکو چیست؟
سوئیچ cisco چیست؟ سیسکو توانسته در زمینه تولید سوئیچ شبکه و پشتیبانی از آن بازار را به دست گیرد و انواع سوئیچهای سیسکو را برای انواع کسبوکارها و کاربریها وارد بازار کند. با توجه به نوع و گستردگی شبکهای که از آن استفاده میکنید میتوانید از بین سوئیچهای سیسکو در ردههای مختلف استفاده کنید. به طور کلی سوئیچهای سیسکو در سه دسته اصلی Core و Distribution و Access ارائه میشوند.
انواع مختلف سوئیچهای شبکه سیسکو
شناختن انواع سوئیچهای شبکه به شما کمک میکند تا راه حلی مناسب برای مطابقت شبکه با تغییر الزامات و نیازمندیهای تجارت خود پیدا کنید. هنگام بررسی گزینههای خود در مورد دسته های سوئیچها و هم چنین مزایای خاص هر سوئیچ فکر کنید.
انواع سوئیچها:
سوئیچهای ماژولار و سوئیچهای Fixed Configuration (با پیکربندی ثابت)
دو گروه اصلی برای سوئیچها وجود دارند: ماژولار و پیکربندی ثابت. در این دسته از سوئیچهای شبکه تنوع و تغییراتی وجود دارد، اما تعریف اصلی و اولیه هر یک به همان صورت باقی مانده است.
سوئیچهای ماژولار :
سوئیچهای ماژولار به شما این امکان را میدهد که در صورت لزوم ماژولهای اضافی به دستگاه اضافه کنید و شبکه خود را با تغییرات نیازهای شبکه سازگار کنید و نیازها را برآورده سازید. ماژولهایی که روی Deviceها نصب میشوند برای کاربردها و برنامههای خاص هستند و شامل فایروالها و تجهیزات ارتباطی بیسیم و آنالیز شبکه هستند. ماژولها به شما امکان اضافه کردن اینترفیسهای اضافی، Power اضافی و یا فنهای خنک کننده اضافی را به شما میدهند این مدل از سوئیچها سازگاری بیشتر ولی باهزینه بالاتر را برای شبکه شما فراهم میکنند.
سوئیچهای Fixed-Configuration:
سوئیچهایی با پیکربندی ثابت یک شماره پورت ثابت را برای شما فراهم میکنند و به صورت عمومی قابل گسترش نیستند و همین مورد عاملی است که باعث میشود که آنها ارزانتر باشند. سوئیچهای Fixed-Configuration شامل سوئیچهای Unmanage، Smart، Manage میباشند.
Unmanage Switch:
از سوئیچهای Unmanage عموماٌ برای ایجاد ارتباط اولیه استفاده میشود. طراحی آنها بصورت Plug And Play است و هیچ Configای نیاز ندارند. سوئیچهای Unmanage هنگامیکه به سوئیچینگ و اتصال نیاز است موثر هستند. اغلب آنها در شبکههای خانگی یا هر جائیکه به پورتهای کمتری نیاز است مانند میزکار، آزمایشگاه یا اتاق کنفرانس مشاهده خواهید کرد. برخی از Unmanage Switchها به صورت محدود یکسری پیشرفتها را ارائه میدهند. گرچه همانطور که از نام آنها مشخص است آنها بصورت عمومی قابل اصلاح یا مدیریت نیستند.
Smart Switch:
سوئیچهای هوشمند برخی از قابلیتهای مدیریت و تقسیم بندی، (QoS) کیفیت خدمات و قابلیتهای امنیتی را ارائه میدهند، بنابراین میتوانند گزینهای مقرون بصرفه برای سوئیچهای Modular باشند. ولی هنوز به عنوان سوئیچهای Manage مقیاس پذیر نیستند. این سوئیچها به صورت معمول در شبکههای بزرگ مستقر میشوند. (Manage Switchها در قسمت Core استفاده میشوند ) به عنوان زیرساخت برای شبکههای کوچکتر یا برای شبکههای با پیچیدگی کم استفاده میشوند.
Manage Switch
در میان سوئیچهای با پیکربندی ثابت، سوئیچهای مدیریت شده به گونهای طراحی شدهانند که جامعترین ویژگیها را برای ارائه بهترین تجربه از برنامه، بالاترین سطح امنیت، دقیقترین کنترل و مدیریت شبکه و بیشترین مقیاسپذیری را ارائه میدهند. در نتیجه، سوئیچهای مدیریت شده معمولاٌ به عنوان سوئیچهای aggregation / access در شبکههای بسیار بزرگ یا به عنوان سوئیچهای اصلی در شبکههای کوچکتر استفاده میشوند.
سوئیچهای مدیریت شده گرانترین گزینه سوئیچهای با پیکربندی ثابت هستند و بیشتر در سازمانهایی با شبکههای بزرگ یا در حال رشد وجود دارند.
تفاوت سوئیچ های سیسکو
تفاوت سوئیچ های سیسکو در تکنولوژیهایی است که هر کدام پشتیبانی میکنند. مثلا:
- پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از PoE و +PoE
- ماژولار یا مستقل یا Stackable بودن
- LANLite یا LANBase بودن
- Fast Ethernet یا Gigabit Ethernet بودن
- دسکتاپی یا رک مونت بودن
- مدیریتی یا غیرمدیریتی یا اسمارت بودن
- سرعت و تعداد پورتها
- پشتیبانی از فیبر نوری
انواع حافظه در سوئیچ های سیسکو
انواع حافظه سوئیچ های سیسکو به ترتیب زیر است:
- RAM: در دستگاههای کامپیوتر، حافظه فرار است، مسلماً Running Config که در حافظه RAM گنجانده میشود چیزی است که می تواند فرار کند.
- Nv RAM: حافظه غیرفرار و ماندگار است، خودش در غالب فایلtext داخل Flash ذخیره میشود، فقط چون در قالب یک حافظه جداگانه در حافظه RAM بالا میآید، به آن Nv RAM گفته میشود. یعنی خودش یک Process حافظهای میگیرد.
- ROM: در دستگاهها Cisco ، بوت شدن دستگاه را برعهده دارد و مشخصات دستگاه و پارامترهای Boot دستگاه را نشان میدهد ، در واقع نشان میدهد که IOS دستگاه چیست و از کجا باید شروع به Load شدن کند.
- Flash: مثل فلشهای معمولی است که داخل دستگاه قرار داده شده است. در Router های Cisco میتوانیم این فلش را بیرون بیاوریم که با این کار، سیستم بدون سیستم عامل (IOS) میشود.
وقتی که به دستگاه وصل میشویم و میخواهیم شروع به کار کردن با IOS کنیم چیزی جلوی ما قرار میگیرد به نام CLI که از طریق آن میتوانیم دستورهای مربوط به دستگاه را بنویسیم، هر کاری که در این محیط انجام میدهیم، داخل Running Config اتفاق میافتد که دستورات را اجرا میکند.
اما اگر دستگاه را خاموش و روشن کنیم این حافظه از بین میرود، مگر اینکه دستورات را در فایلی به نام Config.text ذخیره کنیم. این فایل داخل Flash ذخیره میشود، هر بار که دستگاه بالا میآید محتویات این فایل را روی حافظه RAM لود میکند و در Running config نمایش داده میشود.
مشخصات فنی سوئیچ سیسکو
سوئیچ های سیسکو در لایه Access
در لایه access ، دستگاهها وEnd Device هایی همانند: کلاینتها و سرورها به سوئیچ شبکه متصل میگردند. ارتباطات در این لایه معمولا لایه دویی بوده و مواردی مانندPort Security ، Qos ، ARP Inspection در این لایه تعریف میشود. تعریف و اختصاص VLAN به نودهای شبکه و تنظیمات PoE نیز در این لایه انجام میگیرد. کلاینت ها از طریق سوئیچ های لایه اکسس به شبکه متصل میشوند . ارتباط آنها با یکدیگر و یا با سرورهای واقع در دیتاسنتر یا server farm برقرار شده و سرویس مورد نظر را در شبکه دریافت میکنند. از سوئیچ های شبکه Cisco که در این لایه مورد استفاده قرار می گیرند را می توان به سوئیچ های زیر تقسیم کرد :
- سوئیچ سیسکو 2960 سری X
- سوئیچ سیسکو 2960 سری XR
- سوئیچ سیسکو 3850
- سوئیچ سیسکو 3750
- سوئیچ سیسکو Catalyst 9500
- سوئیچ سیسکو Catalyst 9400
- سوئیچ سیسکو Catalyst 9300
- سوئیچ سیسکو Catalyst 9200
سوئیچ سیسکو در لایه Distribution و Core
سوئیچهای Distribution یا لایه توزیع، ارتباط بین سوئیچهای Access را با هم و با یک لایه بالاتر یعنی سوئیچ core برقرار میکنند. عملیاتی مانند روتینگ، فیلترینگ، فایروالینگ،NAT ، تعریفACL ها، تنظیمات Routing پروتکلها و اتصالات WAN در این لایه انجام میگیرد. لازم به توضیح است که بعضی از سوئیچهای سیسکو هم در لایه Core و هم در لایه Distribution قابل استفاده میباشند. مانند: سوئیچ 3750 و 3850 .
- سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 4500
- سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 6500
- سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 6800
- سوئیچ سیسکو کاتالیست سری 3850 با ماژولهای فیبرنوری
- سوئیچ سیسکو کاتالیست سری 3850 اترنت گیگابیت
سوئیچ 3850 سیسکو سری جدید و جایگزین سری 3750 است. سوئیچ سری 3850 قابلیت اتصال به شبکههای وایرلس را از طریق Wireless LAN controller داخلی دارد. این یک قابلیت جدید در سوئیچهای سیسکو به حساب میآید. از دیگر قابلیتهای این سوئیچ میتوان به StackPower ( stack کردن پاور چندین سوئیچ برای جلوگیری از Power Failure ) و تکنولوژی StackWise برای اتصال چندین سوئیچ به هم و تشکیل یک سوئیچ منطقی بزرگ اشاره کرد. این سوئیچ قادر است تا 480 گیگابیت در ثانیه پهنای باند را ارائه نماید. برای اتصال ماژولهای شبکه یا NM ماژول ها 3 انتخاب وجود دارد. ماژول با 4 پورت گیگابیت و یا ماژول با دو پورت فیبر 10G و یا ماژول 4 پورت40G .
سوئیچهای سیسکو جدید سری MDS سیسکو
سیسکو با معرفی سوئیچهای سری MDS در شبکه و محیطهای مبتنی بر SAN نشان داد که این حوزه قابلیت گسترش دارد. نیازهای ذخیرهسازی و ارتباطی بصورت غیرقابل وصفی در حال رشد هستند. این نیازها روز به روز شبکه و ویژگیهای جدیدی را تقاضا میکنند. اگر شبکۀ ذخیرهسازی عملکرد خوبی نداشته باشد و آماده نباشد، داشتنNVMe ها بر روی سیستمهای قدرتمند نیازها را مرتفع نمیسازد.
پیشنهاد جدید سیسکو برای کمک به مرتفع سازی این قبیل مشکلات استفاده از این دستگاههای جدید میباشد.کمپانی سیسکو برای سوئیچهای فیزیکی، دو سوئیچ 32 گیگابایتی معرفی کرده است. این سوئیچها 48Port MDS 9148T و 96Port MDS 9396T نام دارند. هر دو این سوئیچها از FC-NVMe پشتیبانی خواهند کرد . این سوئیچها دارای قابلیت auto-zoning یا خودکار سازی منطقهای هستند. امکان ارائه خدمات اتوماتیک را بصورت سریعتر فراهم میسازند. هر دو این دستگاهها برای ارائه عملکرد بهتر به کاربران طراحی شدهاند .
انواع لایه عملکرد سوئیچ شبکه سیسکو
آیا با انواع لایه عملکرد سوئیچ شبکه سیسکو اشنا هستید؟ توجه داشته باشید در ادامه قصد بر این است تا اطلاعاتی را نسبت به سوئیچهای لایه 2 و لایه 3 سیسکو در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
سوئیچ لایه ۲ سیسکو
سوئیچهای لایه 2 سیسکو فقط توانایی سوئیچینگ دارند. در واقع این نوع از سوئیچهای شبکه میتوانند بستههای داده را از پورت مبدا به پورت مقصد با استفاده از آدرس MAC هدایت کنند. البته باید به این نکته اشاره کنیم هدایت بسته با حفظ MAC Adrees انجام میشود. درنتیجه شما به راحتی میتوانید متوجه شوید که کدام پورتها دارای آدرسهای MAC میباشند. در ادامه باید ذکر کنیم که هر دستگاه دارای یک MAC Adress مختص به خود است که این قابلیت را در اختیار شما قرار میدهد تا شما بتوانید دستگاهها را از یکدیگر متمایز کنید.
اگر بخواهیم بهترین سوئیچ لایه دو را به شما معرفی کنیم بهتر است به سوئیچهای سیسکو سری ۲۹۶۰ اشاره نماییم. البته این نکته را در نظر داشته باشید که سوئیچهای سیسکو سری ۲۹۶۰ دارای مدلهای مختلف میباشند که یکی از بهترین انواع آن سوئیچ شبکه 48 پورت سیسکو مدل WS-C2960S-48FPS-L است.
سوئیچ لایه ۳ سیسکو
توجه داشته باشید سوئیچ لایه ۳ یک دستگاه سخت افزاری است که به صورت تخصصی بسته های داده را مسیریابی میکند. این نکته را در نظر داشته باشید که سوئیچ های لایه ۳ از ویژگی های زیادی برخوردار هستند. میتوان به این استنباط رسید سوئیچ های لایه ۳ به دلیل قابلیت های زیادی که در اختیار کاربر قرار میدهد برای شرکت های بزرگ مناسب است. در نهایت اگر بخواهیم بهترین سوئیچ های لایه ۳ سیسکو را به شما معرفی کنیم بهتر است به مدلهایی همچون 3560،3750،3850 و 9300 اشاره نماییم.
نوشتههای تازه
- تجهیزات سیسکو با سرورهای HP چه طور در یک شبکه کار می کنند؟ 1403-08-19
- تجهیزات سیسکو با سرورهای HP 1403-06-10
- راهکارهای مجازی سازی سرور 1403-05-24
- راهکارهای مجازی سازی 1403-05-24